Wat te doen met Gistvlokken?

Vergis je hierin dus niet om gistvlokken te gebruiken als bron van B12, tenzij je natuurlijk een merk hebt dat wel verrijkt is met B12. Om het meeste aan de voedingswaarde te hebben, kan je de de vlokken best koud gebruiken. Bijvoorbeeld door op een salade te strooien of pas op het einde in je gerecht te doen. Lees verder »

Wat doe je met edelgistvlokken?

Zijn edelgistvlokken gezond? Ja, edelgistvlokken zijn gezond! Ze zijn rijk aan eiwitten, mineralen, vitamine B1, B2, B3, B6 en foliumzuur, waardoor het goed is voor je metabolisme, haar, nagels en huid. Bovendien voegen veel producenten er ook nog vitamine B12 aan toe, maar dat kijk je best even na op de verpakking. Lees verder »

Hoe eet je edelgistvlokken?

Je kunt edelgistvlokken meteen zonder te bakken over je salade, soep, pasta of pizza strooien. Of gebruik ze eens voor lasagne, om pesto mee te maken of in je stoof. Lees verder »

Hoeveel edelgistvlokken per dag?

Op de verpakking staat een aanbevolen hoeveelheid van 1 á 2 eetlepels per dag, maar ach. Kom maar op met die sterke nagels, glanzend haar en gave huid! Je kan edelgistvlokken zowel warm als koud gebruiken. Warm kan het op je tosti (ja echt!), door scrambled tofu, door de risotto of als crunchy kaaslaagje op je lasagne. Lees verder »

Bron: foodness.nl
Gerelateerd aan Wat te doen met Gistvlokken?