Welke melkzuurbacteriën zijn er?
- Lactobacillus (L) crispatus.
- Lactobacillus gasseri.
- Lactobacillus iners.
- Lactobacillus jensenii.
- Lees verder »
Welke melkzuurbacteriën?
Verscheidene soorten en stammen melkzuurbacteriën worden voor de conservering van levensmiddelen gebruikt, zoals voor melk, witte kool en brood, waardoor dan yoghurt, kefir, karnemelk, zuurkool en zuurdesembrood ontstaan. Melkzuurbacteriën behoren tot de belangrijkste bacteriën van de darm- en vaginaflora. Lees verder »
Wat zijn levende melkzuurbacteriën?
Melkzuurbacteriën zijn onmisbaar voor je gezondheid. Deze bacteriën zetten melksuiker (lactose) om in melkzuur (lactaat), vandaar hun naam. Dit doen ze niet alleen in ons lichaam, maar ook in ons voedsel, bijvoorbeeld in kaas en zuurkool. Lees verder »
Is Yakult echt goed voor je?
Yakult bevat een grote hoeveelheid gezonde darmbacteriën, wat erg gezond is. De keerzijde is wel dat dit type yoghurt ook veel suikers bevat, wat weer minder gezond is. Yakult komt oorspronkelijk uit Japan en is een prebiotische (gefermenteerde) zuiveldrank. Lees verder »
Is Yakult een probiotica?
Is Yakult een probiotica? Ja, Yakult is een probiotica. Dit wil zeggen dat het product micro-organismen (bacteriën) bevat die de darmen levend zullen bereiken. Er wordt geclaimd dat daar bepaalde gezondheidsvoordelen aan kleve. Lees verder »