Welke witbalans bij nachtfotografie?
7: Gebruik de juiste instellingen voor avondfotografie De witbalans kun je op automatisch laten staan, maar als het beeld te warm is van kleur, stel dan de witbalans in tussen de 3200 en 3500 Kelvin. Zet de ISO-waarde zo laag mogelijk om ruis te beperken, meestal is dit ISO 100. Lees verder »
Welke instelling voor nachtfotografie?
Vrees bij nachtfotografie een hogere ISO-waarde niet. Meestal is ISO 1600 een redelijke optie om je in de avonduren mee te redden. Kijk vooral naar het bereik van jouw camera en maak foto's met diverse ISO-waarden en zoom flink in wanneer je deze op je camera terugkijkt. Lees verder »
Welk diafragma bij nachtfotografie?
In de nachtfotografie leeft het diafragma meestal ergens tussen de F/8 en de F/16. Meestal wil je alles scherp op de foto krijgen met een groot scherptegebied. Staat er een voorgrond onderwerp dicht bij, dan zal je richting de F/16 gaan, anders is F/8 een goed uitgangspunt bij een camera met een APS-C sensor. Lees verder »
Welk objectief voor nachtfotografie?
Wanneer je in een donkere omgeving wilt fotograferen, is het belangrijk dat de lens optimaal gebruik maakt van het kleine beetje licht dat aanwezig is. Gebruik daarom een lens met een groot maximaal diafragma, bijvoorbeeld f/1.4 of f/2.0. Door de grote diafragmaopening valt zo veel mogelijk licht op de sensor. Lees verder »
Hoe maak ik nachtfoto's?
Zet je camera op statief Fotografeer met de camera op een statief. Doordat het zo donker is, zullen foto's al snel met een sluitertijd gemaakt moeten worden die langer zijn dan dat je uit de hand kunt fotograferen. Een (stevig) statief is daarom een must. Bij avond- en nachtfotografie is een statief onmisbaar. Lees verder »