Hoe gezond is dragon?
Dragon is een goede bron van de mineralen calcium en kalium en is bovendien rijk aan vezels. Calcium heb je onder andere nodig voor de instandhouding van sterke botten en tanden en de normale stolling van je bloed. Kalium helpt je bloeddruk goed te houden. Lees verder »
Waar is Dragon thee goed voor?
Dragon wordt veel gebruikt in de Franse keuken. Dragon bevat bizar veel vitaminen en mineralen. De bekendste medicinale toepassingen zijn: bij de hik, anorexia en menstruatieproblemen. Lees verder »
Wat is het verschil tussen Dragon en Estragon?
De Franse naam estragon kan je vertalen als kleine draak. Lang heeft men geloofd dat dit kruid soelaas bracht bij beten van giftige reptielen, vandaar dus waarschijnlijk de link met draakjes. De geslachtsnaam Artemisia verwijst naar de Griekse godin van de jacht: Artemis. Lees verder »
Waar zit Dragon in?
Dragon vormt een bestanddeel van de fines herbes, een kruidenmengsel dat vaak gebruikt wordt om soepen, eieren en boter op smaak te brengen. Het is vooral bekend als ingrediënt in klassieke sausen zoals bearnaise en bechamel, maar het wordt ook vaak gebruikt in vinaigrettes en mosterd (dijonmosterd). Lees verder »
Waar komt Dragon vandaan?
Dragon komt van oorsprong uit Centraal-Azië. Het is een vaste plant uit de composietenfamilie. Lees verder »