Hoeveel zout mag een natte pekel hebben?
De samenstelling van je pekel is ontzettend belangrijk, zeker bij droog pekelen. Het is echt afhankelijk per soort vlees of vis hoe lang er gepekeld moet worden. Bij nat pekelen kun je de vuistregel van ongeveer 80 gram zout per liter water aanhouden. Lees verder »
Hoeveel zout zit er in een natte pekel?
Het is echt afhankelijk per soort vlees of vis hoe lang er gepekeld moet worden. Bij nat pekelen kun je de vuistregel van ongeveer 80 gram zout per liter water aanhouden. Lees verder »
Kun je teveel zout in pekel doen?
Pekeltijden Je kunt het langer laten duren, maar houd er rekening mee dat het heel goed mogelijk is om je vlees te lang te pekelen . Meestal wordt alles door te lang pekelen gewoon iets te zout, en je kunt het vlees in koud water laten weken om het overtollige zout eruit te halen. Lees verder »
Hoeveel zout heb ik nodig om te pekelen?
Nat pekelen houdt in dat het voedsel wordt ondergedompeld in een oplossing van zout water (pekel). Een typische pekel bestaat uit water, zout, suiker en vaak ook specerijen en kruiden voor extra smaak. De zoutconcentratie varieert, maar een veelgebruikte verhouding is 100 gram pekel op 1 liter water. Lees verder »
Hoe maak ik natte pekel voor kip?
Het maken van een natte pekel is heel eenvoudig. Op 1 liter water voeg je 60 (vis) tot 80 (vlees en gevogelte) gram zout toe. Daarmee maak je een zoutoplossing van 6 tot 8%. Het makkelijkste is om een deel van het water met het zout en een snuf suiker te verwarmen totdat deze zijn opgelost. Lees verder »