Kan je te lang pekelen?

Als je te lang wacht, zal het zout het te mals maken. Een standaard pekel is het weken van het vlees in zout water, dus een droge pekel gebruikt alleen zout. Als je een standaard pekel te lang laat staan, begin je het vlees te pekelen. Als je een droge pekel te lang laat staan, begin je het te genezen. Lees verder »

Kun je te lang pekelen?

Als je te lang wacht, zal het zout het te mals maken. Een standaard pekel is het weken van het vlees in zout water, dus een droge pekel gebruikt alleen zout. Lees verder »

Is het mogelijk om te veel te pekelen?

Overmatig pekelen maakt alles gewoon een beetje te zout , en je kunt het vlees in koud water laten weken om het overtollige zout eruit te halen. Als je het echt te lang laat pekelen – bijvoorbeeld dagen in plaats van uren – kan het onherstelbaar zijn. Daardoor kan je vlees papperig worden, en daar is geen oplossing voor! Lees verder »

Hoe lang kun je pekelen?

Zet de container gedurende de in het recept aangegeven tijd in de koelkast. De tijd hangt af van het type pekel dat u gebruikt; pekel echter niet langer dan twee dagen en bewaar de kalkoen en de pekel altijd in de koelkast (4 °C of lager). Lees verder »

Hoe lang moet je vis pekelen?

Leg ze dan in een bak met zout water op kamertemperatuur. Houd hierbij een verhouding van 80 gram zeezout op 1 liter zuiver water aan. Laat de vis 1 tot 3 uur pekelen. Hoe lang de vis nodig heeft is afhankelijk van de dikte van de vis. Lees verder »

Gerelateerd aan Kan je te lang pekelen?