Wat is de gezondste olie om in te bakken?

Samengevat is dit de conclusie. Als je een olie of vet niet verhit, dan zijn olijf-, koolzaad-, soja-, arachide-, zonnebloem-, maïsolie en andere plantaardige oliën de betere keuzes. Dat is omdat ze vooral onverzadigde vetten bevatten en zo helpen de verzadigd vet consumptie te beperken. Lees verder »

Waar kun je het beste in bakken en braden?

Volgens hoogleraar Levensmiddelentechnologie Tiny van Boekel (Wageningen University & Research) kun je het best met olie bakken en braden. "In oliën zitten onverzadigde vetten. Die zijn beter dan de verzadigde, die in boter en andere harde vetten zitten. Lees verder »

Bron: www.nu.nl

Welke olie niet gezond?

De meeste palmolie is echter sterk geraffineerd en dus erg ongezond. De geraffineerde palmolie bevindt zich in margarine en halvarine uit kuipjes, frituurolie of -vet, bak- en braadproducten maar ook in kant en klare pakjes of bijvoorbeeld koekjes. Ook palmolie bevat net als zonnebloem olie veel omega-. Lees verder »

Wat is gezonder zonnebloemolie of olijfolie?

Zonnebloemolie bevat duidelijk meer vitamine E dan olijfolie, wat de cellen, celwand, bloedbaan en weefsels beschermt. Ook bevat zonnebloemolie meer vitamine K, wat nodig is voor een goede bloedstolling. Olijfolie bevat dan weer meer omega 3-vetzuren, die beschermen tegen hart- en vaatziekten. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is de gezondste olie om in te bakken?