Wat is foelie voor in de soep?
Tijdens het drogen wordt de foelie met zout water besproeid. Een volledig stuk foelie is ongeveer drie centimeter lang en één millimeter dik. Foelie wordt in de Nederlandse keuken vooral gebruikt bij het stoven van vlees (runderlappen) en in soepen. Ook in speculaaskruiden vindt foelie toepassing. Lees verder »
Wat is vergelijkbaar met foelie?
Foelie en nootmuskaat zijn afkomstig van dezelfde vrucht. Hierdoor lijken de twee specerijen erg op elkaar. Foelie ruikt iets frisser naar bloemen en citrus. Nootmuskaat heeft een hardere geur en smaak, vooral de muskusgeur is sterker. Lees verder »
Waar kun je foelie door vervangen?
Foelie is het gedroogde vliesje dat het nootmuskaatzaad in de vrucht omhult. Het kan op dezelfde manier worden vervangen, hoewel het een intensere, pittigere smaak heeft dan zijn stabiele tegenhanger. Andere geschikte vervangers zijn gember of kruidnagel in hartige gerechten, en kaneel of piment in zoetere gerechten. Lees verder »
Hoeveel gemalen foelie in soep?
Foelie is zeer lekker bij het stoven van vlees en door de soep. Voeg foelie pas op het laatste moment toe, om te voorkomen dat het verbrandt. Eén theelepel gemalen foelie staat gelijk aan één eetlepel hele foelie. Lees verder »