Hoe begint een economische crisis?

De Beurskrach in New York, eind oktober 1929, luidde de crisis van de wereldeconomie in. Na flink stijgende prijzen (vooral in 1928), zakte de beurs eind oktober 1929 ineens in elkaar door sterk dalende aandeelprijzen. Lees verder »

Wat zijn de kenmerken van een economische crisis?

  • het overtreffen van de vraag door het aanbod.
  • het inzakken van het vertrouwen in de economische capaciteiten.
  • vrees voor een recessie.
  • Lees verder »

Hoe is de economische crisis ontstaan?

De kredietcrisis is ontstaan in de Verenigde Staten. Sinds het jaar 2000 namen banken daar te veel risico's bij de hypotheekverstrekking. Toen veel huiseigenaren vanaf 2007 hun hypotheek niet meer konden betalen, raakten banken in problemen. Daardoor dreigde alle betalingsverkeer stil te vallen. Lees verder »

Hoelang duurt het voordat de economische crisis?

Bij de ene crisis kan de koers zich binnen een paar maanden herstellen. De andere crisis leidt tot een herstelperiode van enkele jaren. Gemiddeld duurde het 25,4 maanden voordat de koers zich weer het hersteld. Lees verder »

Bron: axento.nl

Hoe ontstond de economische crisis in 1929?

In augustus 1929 stagneerde de Amerikaanse economie, wat het begin van een recessie inluidde. Op de aandelenbeurs speculeerden veel mensen met geleend geld. Dit geld zat weer in de banken die in crisis verkeerden. Op 24 oktober 1929 (Zwarte Donderdag) barstte de zeepbel en klapten de aandelenkoersen in elkaar. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe begint een economische crisis?