Hoe lang duurde de economische crisis van 2008?

De kredietcrisis of bankencrisis is de aanduiding voor de crisis op de financiële markten die in de zomer van 2007 ontstond, in het najaar van 2008 een hoogtepunt bereikte en pas in de loop van 2011 afliep. Lees verder »

Hoe lang duurde de economische crisis?

In de jaren 1930 was sprake van een wereldwijde economische crisis, ontstaan na de Beurskrach in New York in oktober 1929. Wat waren de oorzaken van deze crisisjaren, hoe verliep de economische neergang en welke ingrijpende gevolgen deden zich voor?21 mrt. Lees verder »

Hoe ontstond de economische crisis in 2008?

De kredietcrisis is ontstaan in de Verenigde Staten. Sinds het jaar 2000 namen banken daar te veel risico's bij de hypotheekverstrekking. Toen veel huiseigenaren vanaf 2007 hun hypotheek niet meer konden betalen, raakten banken in problemen. Daardoor dreigde alle betalingsverkeer stil te vallen. Lees verder »

Wat heeft de kredietcrisis gekost?

In luttele tijd krimp de economie met 22 miljard euro, een ongeziene daling van 3,5 procent. De staatsschuld giert omhoog, van 267 miljard euro in 2007 naar 457 miljard in 2014. De financiële crisis waaiert uit over de hele economie. Het besmet, blokkeert en verstopt de hele economie, steeds harder en dieper. Lees verder »

Bron: nos.nl

Hoe kon de kredietcrisis uiteindelijk leidden tot een reële economische crisis?

De bankencrisis van 2008 leidde tot een ineenstorting van de beurzen en tastte de reële wereldeconomie aan. Volgens sommigen kwam zelfs het hele kapitalistisch systeem van de vrije handel op de helling te staan. Door de staatsfinanciering van de banken werd de rol van de overheid immers veel groter. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe lang duurde de economische crisis van 2008?