Hoe bereid je suikerbieten?
Rauw is de suikerbiet vrij hard maar je kunt hem raspen en aan een salade toevoegen. Als je suikerbiet kookt wordt het zacht en prima eetbaar. Het smaakt een beetje zoetig. De bladeren zijn eveneens eetbaar en kun je net als spinazie koken. Lees verder »
Wat kan ik doen met een suikerbiet?
Naast het ontwikkelen, produceren en verkopen van suiker en suikerspecialiteiten worden dus alle onderdelen van de suikerbiet verwerkt tot producten voor o.a. voeding, energie en biobased producten. En daar kun jij als vrachtwagenchauffeur tijdens de bietencampagne aan bijdragen. Lees verder »
Is rauwe suikerbiet gezond?
Van gezond tot zoet vergif De suikerbiet zit barstensvol vitaminen en mineralen, dus kan het zeker kloppen dat deze inhoudsstoffen bijdragen aan een gezond gebit. De suikerbiet behoort zelfs tot de geneeskrachtige gewassen en kan het zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleren. Lees verder »
Hoe maak je van een suikerbiet suiker?
Als de bieten bij de suikerfabriek aankomen worden ze goed gewassen en in reepjes gesneden. In de diffusietoren worden de reepjes overspoeld met warm water. Hierdoor lost de suiker in de reepjes op en er blijft een dik suikersap (ruwsap) over. Het ruwsap wordt naar de sapzuivering gepompt. Lees verder »