Hoe eet je rozenbottel?
Rozenbottels van de Hondsroos kun je rauw eten. Ze bevatten wel wat prikkende haartjes, maar als je deze voorzichtig verwijdert kun je de bottel gebruiken voor alles wat je maar wenst. Denk aan jam, thee, siroop, wijn of een lekkere puree. Lees verder »
Hoe kun je rozenbottels eten?
Rozenbottel in de keuken De zaadjes smaken erg bitter en worden daarom meestal eruit gehaald. Gekookte rozenbottels zijn lekker door de yoghurt, maar je kan er ook een heerlijke saus of siroop van maken voor over een pannenkoek of op ijs. En van gedroogde rozenbottels trek je thee. Lees verder »
Kan je een rozenbottel eten?
Alle rozenbottels zijn eetbaar; wel verschilt de smaak per soort. En ze zijn enorm rijk aan vitamine C. Een bottelroos misstaat dan ook niet in een eetbare tuin of moestuin. Van de bottels kun je onder meer jam, thee of siroop maken. Lees verder »
Kunnen rozenbottels giftig zijn?
Rozenbottel is niet giftig. Het is zelfs heel erg gezond door alle vitamine C die er in zit en wordt vaak gebruikt om jam van te maken of limonadesiroop. Lees verder »
Wat kun je doen met een rozenbottel?
Rozenbottels kun je op verschillende manieren verwerken en gebruiken. Je kunt er onder andere rozenbottelthee, rozenbotteljam of bijvoorbeeld rozebottelsiroop van maken. Het recept van rozenbotteljam vind je hier. Dit is één van de 45 recepten uit mijn boek De Wilde Herfs. Lees verder »