Kun je alle soorten rozenbottels eten?
Welke rozenbottels kun je plukken? In principe kun je zeggen dat je de rozenbottels van alle wilde rozen kunt gebruiken. Van de Hondsroos, de Japanse rimpelroos, de Eglantier en de Apothekersroos. Lees verder »
Welke rozenbottels kun je gebruiken voor jam?
De meest gebruikte soorten zijn de hondsroos en de egelantier, maar ook de rozenbottels van de Japanse rimpelroos (die men vaak in perken en groenstroken vindt en die de dikste rozenbottels geeft), de duin- en bosroos zijn zeer geschikt om er jam of siroop van te maken of er thee van te zetten. Lees verder »
Welke soorten rozenbottels zijn er?
Welke rozenbottels kun je plukken? In principe kun je zeggen dat je de rozenbottels van alle wilde rozen kunt gebruiken. Van de Hondsroos, de Japanse rimpelroos, de Eglantier en de Apothekersroos. Lees verder »
Welke rozenbottels zijn het lekkerst?
- hondroos (Rosa canina), groeit vooral in Zuid-Limburg.
- egelantier (Rosa rubiginosa), produceert ook goede stevige bottels. Te vinden in de Hollandse en Zeeuwse duinen.
- Japanse rimpelroos (Rosa rugosa), een van de meest aangeplante botanische rozensoorten.
- Lees verder »
Welke rozen hebben rozenbottels?
Zowat alle rozen maken bottels, maar de botanische (wilde) rozen spannen de kroon als het op schoonheid en variatie aankomt. De hondsroos (Rosa canina), van oudsher dé bottelroos, draagt een overvloed aan langwerpige, intens oranjerode vruchten waar je lekkere jam van maakt. Lees verder »