Hoe gebruik je een Römertopf?
Voor gebruik van de römertopf plaats je deze eerst minimaal 15 minuten in koud water. Het vocht wordt dan in de ovenschaal opgenomen. Daarna vul je de römertopf met de ingrediënten van het recept. Omdat de römertopf zeer gevoelig is voor temperatuurschommelingen, plaats je de schaal in een niet-voorverwarmde oven. Lees verder »
Hoe lang Römertopf in de oven?
De poreuze klei neemt het water op en wordt dan donkerrood van kleur. De verzadigde schaal is goed voor ca. 3 uur kooktijd bij 180º - 200ºC in de oven. Lees verder »
Kan Römertopf in heteluchtoven?
De Römertopf kan zowel in een elektrische oven als in een gasoven worden gebruikt. De bereidingstijden moet u in uw eigen oven uittesten, want de ene oven wordt wat sneller warm dan de andere of geeft een regelmatigere warmte. Het beste kunt u af en toe even controleren of het gerecht al gaar is. Lees verder »
Wat is een Römertopf?
De römertopf is een poreuze, aardewerken schaal met deksel. In deze schaal kunnen allerlei ingrediënten bereid worden. Het gebruik van aardewerken stoofpotten stamt uit de tijd van de Romeinen. De moderne Römertopf is echter een uitvinding van de Duitse keramiekfabrikant Eduard Bay uit 1967. Lees verder »
Kan een Römertopf op de bbq?
op de barbecue of grill te bereiden. Geschikt voor gebruik in de oven en op de kookplaat (muv inductie). Voor het gezond bereiden van allerlei ingrediënten, zoals vlees, vis, aardappelen, groenten met behoudt van smaak, geur en voedingswaarden. Lees verder »