Hoe goed is een appel?

Een appel bevat slechts 50 tot 80 calorieën en geen vet of natrium. Appels zitten boordevol vitamine C, A en flavonoïden en kleine hoeveelheden fosfor, ijzer en calcium. Appels zijn een bron van kali, dat de gezondheid van het hart kan bevorderen. Lees verder »

Bron: www.agf.nl

Wat is er zo gezond aan appel?

Appel is een fruitsoort. Appels bevatten weinig calorieën. Er zit niet veel vitamine C in appel, maar wel veel voedingsvezel en kalium. Appels staan net als ander fruit in de Schijf van Vijf en geven gezondheidsvoordelen. Lees verder »

Wat gebeurd er als je elke dag een appel eet?

Iedere dag een appel eten kan je zeker helpen om de dokter weg te houden 🙂 Het verkleint namelijk je risico op hart- en vaatziektes en diabetes. Daarnaast dragen appels bij aan gezonde darmen, sterke botten en het bestrijden van overgewich. Lees verder »

Hoeveel appels per dag is gezond?

Appels staan net als ander fruit in de Schijf van Vijf. Voor volwassenen geldt het advies om minimaal 2 porties fruit per dag te eten. Dat komt neer op 200 gram fruit of meer. Lees verder »

Wat is het gezondste deel van de appel?

Eet je appel bij voorkeur mét schil, omdat de schil de hoogste concentratie vezels, vitaminen, mineralen en antioxidanten bevat. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe goed is een appel?