Hoe kom ik bij de beroepsbrandweer?

Je kunt je aanmelden door te solliciteren op de vacature tot beroepsbrandweer of brandweervrijwilliger. De vacature voor beroepsbrandweer staat een aantal maanden voor het opleidingsmoment open. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de Job Alert. Lees verder »

Wat verdient een brandweerofficier?

De functie van bevelvoerder is ingedeeld in schaal 8. Dit betekent een bruto salaris van € 2484,- – € 3591,- per maand. Daarnaast ontvang je een onregelmatigheidstoeslag van ongeveer € 455,- bruto per maand. Lees verder »

Hoe lang mag je brandweerman zijn?

In 2006 besloten de vakbonden en de werkgevers gezamenlijk dat brandweermannen en -vrouwen maximaal 20 jaar hun functie mogen uitoefenen: "Die regeling is bedacht omdat het werk heel zwaar is. Zowel fysiek als mentaal. Lees verder »

Hoe lang duurt de opleiding tot brandweerman?

Dé basis voor iedere brandweerman of –vrouw. In twee jaar krijg je een intensieve opleiding, die volledig wordt verzorgd door de brandweer en je klaarstoomt voor het echte werk. Je leert alles wat je moet weten op het gebied van brandbestrijding, technische hulpverlening en brandgevaarlijke stoffen. Lees verder »

Hoe word je beroeps brandweerman?

Als Brandweerman moet je minimaal een VMBO opleiding afgerond hebben. De opleiding zelf bestaat uit drie modulen: Repressie, Levensreddende Handelingen en Persoonlijke Bescherming. Wanneer je als officier bij de brandwacht komt gelden er andere eisen: je dient dan minimaal een HBO of WO opleiding afgerond te hebben. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe kom ik bij de beroepsbrandweer?