Hoe kom je achter de naam van een liedje?

Met behulp van een muziekherkenningsapp is het easy peasy om de titel van die onbekende song te achterhalen: klik tijdens de song op Shazam, Soundhound, TrackId of een soortgelijke app en de ingebouwde microfoon op je telefoon vangt de geluidsfrequenties op en maakt zo een “akoestische vingerafdruk”. Lees verder »

Hoe zoek je een liedje zonder titel?

Zit je al de hele dag met een liedje in je hoofd zonder dat je de artiest of de titel weet? Daar heeft Google nu een oplossing voor: open de app, neurie de tonen van je liedje hardop en de zoekmachine vertelt je alles wat je moet weten. Lees verder »

Bron: www.ad.nl

Hoe kan ik een liedje opzoeken?

  • Open de app Google.
  • Tik op het pictogram van een microfoon.
  • Tik op Een nummer zoeken.
  • Neurie ongeveer tien seconden in de microfoon. De telefoon neem het geluid op.
  • Lees verder »

Kan Google liedjes herkennen?

Google komt met een nieuwe Shazam-achtige functie die je een liedje laat neuriën, fluiten of zingen. De zoekmachine gaat vervolgens het nummer voor je opzoeken. Het gaat om een uitbreiding van bestaande systemen die liedjes proberen te zoeken op basis van bijvoorbeeld een geluidsflard. Lees verder »

Hoe heet de app die muziek herkent?

Shazam is heel goed in liedjes herkennen en in muziek scannen. Deze gratis app voor iOS en Android werkt met een druk op de knop. Daarna luistert hij via de microfoon. Op die manier hoort de app het nummer en zoekt hij het op in de database van Shazam. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe kom je achter de naam van een liedje?