Hoe komt kaas in de winkels terecht?

Of het nu gaat om weg-, zee- of luchtvervoer: tussenpersonen moeten de kaas bij de fabrikant ophalen, terwijl distributeurs in het land van bestemming de kaas naar de plaats van bestemming moeten vervoeren. Lees verder »

Waar komt mijn kaas vandaan?

Mijn KaasKoe is een uniek idee waarbij je elke maand de allerlekkerste kaas ontvangt, gemaakt van de verse melk van de koeien op Boerderij Van Zeelst in Hedel. Lees verder »

Hoe wordt kaas doorgaans vervoerd?

Kaas wordt voornamelijk in dozen vervoerd. De verpakkingsgrootte wordt zo gekozen dat de afmetingen van de afzonderlijke modules of meervoudige modules overeenkomen met de gangbare palletformaten (800 × 1200 mm en 1000 × 1200 mm) en er laadeenheden kunnen worden geproduceerd. Lees verder »

Wat voor dierlijk product zit er in kaas?

Kaas is een zuivelproduct gemaakt van melk. Kaas bestaat uit de meeste vaste stoffen die in melk voorkomen. Dat zijn de eiwitten, vetten en mineralen. Lees verder »

Hoe is kaas bedacht?

Ongeveer 6.000 jaar geleden kwamen nomaden er bij toeval achter dat kaas ontstaat wanneer melk een langere tijd in de magen van kalveren wordt bewaard. Sindsdien is het proces van kaas maken verder ontwikkeld. Nederland staat bekend om haar kaas. Lees verder »

Komt kaas van een koe?

Een koe geeft gemiddeld 25-30 liter melk per dag. De melk gaat tijdens het melken rechtstreeks uit de uier naar de koeltank. Hier wordt de melk bewaard op circa 4 graden Celsius. De melk wordt opgehaald door de melkrijder of op de boerderij direct tot kaas verwerkt. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe komt kaas in de winkels terecht?