Hoe krijg ik een horecavergunning?
Omgevingsvergunning. Je horecabedrijf moet passen in het omgevingsplan (eerder bestemmingsplan) van de gemeente. Check voordat je het huur- of koopcontract tekent of je op de plek van jouw keuze een horecabedrijf mag starten. Je doet dat via regels op de kaart bij het Omgevingsloket. Lees verder »
Wat zijn de kosten van een horecavergunning?
Kosten: tussen de 120 en 1.800 euro voor de vergunning. Lees verder »
Welke papieren zijn nodig voor horeca?
- Diploma Sociale Hygiëne. Heb je een bedrijf of organisatie waarin je alcohol schenkt en/of verkoopt dan dien je volgens de Alcoholwet aan de eis Sociale Hygiëne te voldoen. ...
- HACCP certificaat. ...
- Allergenen certificaat. ...
- SVH Diploma Leermeester. ...
- BHV Diploma voor horeca.
- Lees verder »
Wat is een lichte horecavergunning?
Onder lichte horeca vallen de horeca bedrijven die, gelet op hun activiteiten en de aard van de omgeving, overwegend overdag en 's avonds zijn geopend. Dit hoofdzakelijk voor de verstrekking van etenswaren, maaltijden en dranken al dan niet in combinatie met het tegen vergoeding verstrekken van logies. Lees verder »
Hoe lang duurt de aanvraag van een horecavergunning?
De behandeltermijn van de aanvraag duurt maximaal 8 weken en kan met 8 weken worden verlengd. In die tijd wordt, als dit nodig is, advies gevraagd bij andere instanties. Lees verder »
- Wat zijn de kosten van een terrasvergunning?
- Heb je voor een terras een vergunning nodig?
- Welke licenties heb ik nodig voor de horeca?
- Wat is de definitie van een terras in de horeca?
- Hoeveel m2 per persoon terras?
- Is muziek op terras toegestaan?
- Hoe laat moeten terrassen dicht?
- Waar vind ik mijn opgeslagen wachtwoorden?