Hoe kun je broccoli eten?
Snij de roosjes van de stronk en snij de onderkant van de roosjes een beetje in, dan worden ze beter (en sneller) gaar. What is this? Je kunt de broccoli stronk ook eten. We raden wel aan om de buitenste laag te schillen, want die blijft vrij hard na het koken. Lees verder »
Kun je de stelen van broccoli eten?
Zoals we al zeiden: de stam van de broccoli is gewoon eetbaar. De volgende keer dat je soep maakt kun je de stronken gewoon aan de roosjes laten zitten en de stam in stukjes meekoken. Ze geven het geheel een romige smaak. Lees verder »
Hoe was je broccoli?
Voor het koken van elke soort groente is het belangrijk dat je de groente eerst schoonmaakt. Snijd daarvoor de steel en de blaadjes van de broccoli en spoel de groente af met koud water. Het is genoeg om grondig te spoelen zodat eventuele aarde eraf is. Enneeuh: gooi de steel van de broccoli trouwens niet weg! Lees verder »
Hoe weet je of broccoli gaar is?
De ideale kooktijd van broccoli ligt tussen de 3 en 5 minuten. Je kunt eenvoudig controleren of de broccoli beetgaar is, door met een mes of vork in het steeltje van de broccoliroosjes te prikken. Gaat dit zonder al te veel moeite? Dan is de broccoli gaar en kun je het eten. Lees verder »