Kun je broccoli ook rauw eten?
Ook kun je de broccoliroosjes beter niet in ruim water koken, omdat op deze manier voedingsstoffen verloren gaan. Broccoli is prima rauw te eten, je krijgt dan veel antioxidanten binnen, al kan het even wennen wat betreft de smaak en structuur. Lees verder »
Is rauwe broccoli eten gezond?
Zowel de roosjes als de stengels zijn volkomen veilig om te eten, maar het is verstandig om de stengels zo dun mogelijk te snijden zodat het gemakkelijker eetbaar is. Om extra te genieten van rauwe broccoli kun je het dopen in yoghurt gebaseerde dressing, hummus of een andere groentedip. Lees verder »
Welke groente is giftig als je het rauw eet?
- aubergine.
- champignons.
- doperwten.
- haricot verts.
- paddenstoelen.
- snijbonen.
- sojabonen (ook edamame)
- sperziebonen.
- Lees verder »
Kun je broccoli rijst rauw eten?
Je kunt de broccoli-rijst ook rauw eten. Wanneer je rauwe groenten eet, blijven er meer voedingsstoffen intact. Maar de vezels in rauwe groenten kunnen moeilijk te verteren zijn. Door de broccoli een paar minuten te stomen, worden de vezels verzacht wat het gemakkelijker maakt om het te verteren. Lees verder »
Kun je ziek worden van broccoli?
Kan je ziek worden van oude broccoli? Al een dag na de houdbaarheidsdatum kunnen er gevaarlijke hoeveelheden bacteriën in de groenten zitten. Die bacteriën kun je niet zien, ruiken of proeven, maar je kunt er wel ziek van worden. Zorg daarom dat je de groenten invriest of bereidt voordat je die datum bereikt. Lees verder »