Hoe lang moet je een zieke werknemer doorbetalen?

Hoe lang moet een werkgever het loon van een zieke werknemer doorbetalen? Het Burgerlijk Wetboek bepaalt dat werknemers die ziek zijn, hun loon doorbetaald moeten krijgen. Werkgevers zijn verplicht om minimaal twee jaar het loon door te betalen. Lees verder »

Hoe lang 100 salaris bij ziekte?

De eerste 2 jaar van uw ziekte is uw werkgever verplicht om uw loon door te betalen. Hij moet per jaar minstens 70% van uw brutoloon betalen. In de meeste cao's staat dat dit in het eerste jaar 100% is en in het tweede jaar 70%. Lees verder »

Bron: www.uwv.nl

Wie betaalt loon na 2 jaar ziekte?

Géén loon meer doorbetalen Tijdens de eerste twee ziektejaren moet de werkgever het loon van de zieke werknemer doorbetalen. Na twee jaar loopt de arbeidsovereenkomst van de werknemer gewoon door, maar stopt de loondoorbetalingsverplichting. Lees verder »

Wat moet de werkgever doen na 1 jaar ziekte?

Is er sprake van dreigend langdurig verzuim, dan moet de werkgever een re-integratiedossier bijhouden. Hierin staan het verloop van de ziekte en alle activiteiten die beiden hebben ondernomen om terugkeer naar werk mogelijk te maken. Iedere zes weken moet de werkgever de voortgang met de werknemer bespreken. Lees verder »

Hoe lang is een werkgever verantwoordelijk voor een zieke werknemer?

U bent als werkgever in ieder geval de eerste 2 jaar van de ziekte verantwoordelijk voor de re-integratie van uw werknemer. Dit volgt uit de Wet Verbetering Poortwachter. Na deze 2 jaar wordt uw werknemer opgeroepen voor de WIA-keuring. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe lang moet je een zieke werknemer doorbetalen?