Hoe lang moet je paspoort geldig zijn binnen Europa?

Voor personen vanaf 18 jaar is het paspoort of de Nederlandse identiteitskaart 10 jaar geldig. Voor personen jonger dan 18 jaar blijft een paspoort of identiteitskaart 5 jaar geldig. Dit geldt voor documenten die zijn uitgegeven sinds 9 maart 2014. Lees verder »

Hoeveel maanden moet je paspoort geldig zijn om te reizen?

Het reisdocument moet in ieder geval bij vertrek uit Nederland nog geldig zijn. Als u bijvoorbeeld 3 maanden visumvrij in Nederland wilt blijven, betekent dit dat uw reisdocument minimaal 3 maanden geldig hoort te zijn. Lees verder »

Hoe lang mag een paspoort verlopen zijn in Europa?

Nee, het is niet toegestaan om binnen Europa te reizen met een verlopen reisdocument. Al wordt er bij het reizen binnen Europa aan de grens soms niet meer gecontroleerd, u heeft altijd een geldig(e) paspoort of identiteitskaart nodig. Voor sommige landen moet het reisdocument meer dan een jaar geldig zijn. Lees verder »

Hoelang paspoort geldig buitenland?

Het is belangrijk dat je paspoort geldig is wanneer je naar het buitenland gaat. Je moet je kunnen identificeren met voor het land geldige documenten. Een paspoort is wereldwijd voor vijf jaar geldig. Lees verder »

Hoe lang moet je paspoort nog geldig zijn voor Spanje?

Hoe lang moet een paspoort geldig zijn Aangezien de maximale verblijfsduur in Spanje (net zoals alle EU landen) 90 dagen ofwel 3 maanden is dient het reis- en identificatiedocument ook minstens zo lang geldig te zijn. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe lang moet je paspoort geldig zijn binnen Europa?