Wat is handiger paspoort of ID-kaart?

Verschillen paspoort en ID-kaart de Nederlandse ID-kaart is als reisdocument geldig binnen de EU-landen, de EER , Monaco, Montenegro, San Marino, Servië, Turkije en Zwitserland. Met een paspoort kunt u wereldwijd reizen; voor het aanvragen van een ID-kaart is toestemming van ouders of gezaghouders nodig tot 12 jaar. Lees verder »

Is het verplicht om een ID te hebben?

De identificatieplicht houdt in dat iedereen vanaf 14 jaar een geldig identiteitsbewijs moet kunnen tonen als de politie daar om vraagt. Ook andere ambtenaren die toezicht houden op de naleving van wetten, kunnen u vragen om een geldig identiteitsbewijs. Lees verder »

Wat gebeurt er als je geen ID bij je hebt?

Laat u geen geldig identiteitsbewijs zien als de politie of toezichthouder daar om vraagt? Mogelijk neemt die persoon u dan mee naar het politiebureau voor onderzoek naar uw identiteit. U kunt ook een boete krijgen. Lees verder »

Kun je zowel een paspoort als een ID-kaart hebben?

U kunt tegelijk een paspoort en een ID-kaart hebben. Met een paspoort kunt u naar alle landen reizen. Een ID-kaart is goedkoper, maar u kunt hiermee niet naar alle landen reizen. Lees verder »

Waarom betalen voor ID-kaart?

De chip en de functionaliteit, zoals het veilig moeten bewaren van de toegestuurde codes, zorgen ervoor dat id-kaarten voor volwassenen ongeveer 4,50 euro duurder worden, zegt Knops. Bij id-kaarten voor mensen onder de 18 jaar gaat het om 1,54 euro extra. In de zomer van volgend jaar komt daar een vingerafdruk bi. Lees verder »

Bron: tweakers.net
Gerelateerd aan Wat is handiger paspoort of ID-kaart?