Hoe maak je een goede burger?

  • Koop het juiste gehakt. ...
  • Zelf gehakt draaien of laten draaien. ...
  • Gebruik het gehakt rechtstreeks uit de koelkast. ...
  • Gebruik een weegschaal. ...
  • Kneed het gehakt niet te hard. ...
  • Hoe maak je een mooie ronde hamburger. ...
  • Maak een kuiltje in de schijf. ...
  • Laat de hamburgers een paar uurtjes rusten.
  • Lees verder »

Welke hamburger is het lekkerst?

Welke hamburger is het lekkerst? Wij raden nek, borst of riblappen aan. Deze stukken rundvlees hebben de perfecte spier/vet verhouding en hebben een duidelijkere rundvleessmaak. Dit wordt wel een iets duurdere hamburger maar dan heb je ook echt iets speciaals. Lees verder »

Hoe het beste hamburgers bakken?

  • Haal de hamburgers een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Dep de hamburgers vlak voor het bereiden met keukenpapier droog. ...
  • Bak nu de hamburgers snel aan beide kanten bruin.
  • Zet het vuur lager en bak de hamburgers in 10 minuten verder gaar.
  • Lees verder »
Bron: www.croma.nl

Waarom paneermeel in hamburger?

Bereidingswijze. Een echte hamburger dient van rundvleesgehakt te worden gemaakt. Ga uit van ongeveer 100 tot 125 gram per burger. Maak het gehakt aan met losgeklopt ei en eventueel een klein beetje paneermeel, zodat de hamburgers straks in de pan niet uit elkaar valle. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe maak je een goede burger?