Hoe maak je Gruttenbrij?
Breng de melk of de karnemelk met de grutten en het zout roerende aan de kook, laat het zolang koken - 15 tot 20 minuten - tot de lepel er rechtop in blijft staan. Doe de gruttenbrij over op twee of meer - al naar gelang u dikkere of dunnere gebakken grutjes wilt hebben - natgemaakte borden. Lees verder »
Hoe gebruik je boekweitgrutten?
Er zijn genoeg opties. De klassieke boekweitpap is er natuurlijk éen van. Maar doe ook eens een handje boekweitgrutten door je pannenkoekbeslag, voor extra vezels en een goede volkoren-vibe. Of voeg het toe aan brood- of koekjesdeeg. Lees verder »
Hoe maak je Postro?
Bereidingswijze: Breng de melk samen met een snufje zout aan de kook. Voeg daarna het boekweitmeel aan de melk toe en blijf flink roeren. Na een tijdje is de 'brij' stijf geworden en hoeft u het alleen nog maar ongeveer tien minuten op een laag vuurtje gaar te laten worden. Lees verder »
Wat zijn boekweit grutten?
Boekweitgrutten zijn gepelde, gebroken boekweitzaden. Boekweit is licht verteerbaar en rijk aan eiwitten. Met boekweitgrutten kun je veel variëren. Van heerlijke pap tot verrassende nagerechten. Lees verder »