Hoe maak je slivovitsj?
Deze drank wordt op dezelfde wijze geproduceerd als de Franse Calvados: Men laat de blauwzwarte-pruimen wat "overrijpen" voor het aanmaken van veel suikers. Na het aanmaken van een pruimenmoes en toevoeging van water en gist laat men het geheel fermenteren bij een temeratuur van 24 tot 30 º C. Lees verder »
Hoe maak je je eigen likeur?
Om zelf likeur te maken, doe je heel eenvoudig alcohol - wodka of gin bijvoorbeeld - met een smaakmaker in een weckpot of glazen fles, die je vervolgens een tijdje laat weken, oftewel macereren. "Aardbeien, ananas, kaneel, gember, vanille, amandel. Je kunt bijna overal likeur van maken", aldus De Koning. Lees verder »
Hoe maak je eau de vie?
Als basis voor onze Eau de Vie nemen we fruit dat lekker rijp is. Daarna wordt het fruit gewassen en gecontroleerd op rot of beschadigingen. Het fruit wordt daarna fijn gemalen tot een pulp. Hierna wordt er een beetje gist aan toegevoegd, waarna de gistcellen de suikers omzetten in alcohol. Lees verder »
Hoe maak je zelf moonshiner?
Er zijn heel wat verschillende Moonshine recepten, maar een goede basis bestaat uit suiker, water, maïsmeel, gist en mout. Al die ingrediënten mixt u in een pot, laat u rusten en vervolgens gisten. Daarna kunt u het mengsel verhitten en vangt u de drank die verdampt vervolgens op in een andere pot. Lees verder »