Hoe maak ik mijn uiensoep dikker?
Als de uien mooi gekarameliseerd zijn voeg je een paar eetlepels bloem toe en bak je dit een paar minuten mee. De bloem zorgt ervoor dat de soep straks wat dikker is. Lees verder »
Hoe maak je dunne soep dikker?
Zetmeel zorgt voor binding Zoek je redding dan in een zakje. Met maïzena (maïszetmeel) of aardappelzetmeel geef je soepen en ook sauzen namelijk extra binding in een handomdraai. Los een deel zetmeel op in een kleine hoeveelheid water tot je een glad papje hebt en voeg dit toe aan je soep om klonters te voorkomen. Lees verder »
Kun je soep binden met bloem?
Dikker maken Het binden van een saus is heel simpel en kan door maizena en water toe te voegen of bloem en boter. Al roerend en door kleine beetjes toe te voegen ontstaat er een heerlijke zelfgemaakte gebonden saus of soep. Lees verder »
Hoe maak je soep dikker met bloem?
Roer gelijke delen bloem en boter stevig door elkaar totdat het een pasta wordt. Roer de pasta daarna in beetjes door de saus of soep. Meng goed totdat de pasta goed wordt opgenomen. Laat het gerecht nog even garen zodat de bloemsmaak verdwijnt. Lees verder »
Kun je soep binden met maïzena?
Om een soep of saus te binden kun je boter gebruiken, maar ook een schep Maizena (merknaam voor maiszetmeel) doet de truc. Je kunt maiszetmeel gebruiken voor het opstijven van slagroom, het krokant bakken van ingrediënten of het verdikken van soepen. Lees verder »