Hoe maak je zelf bier?
- de gerst laten ontkiemen;
- de gerst laten drogen, zodat mout ontstaat;
- het mout malen;
- het mout vermengen met water;
- het mout met water zeven, zodat wort ontstaat;
- het wort koken;
- het toevoegen van biergist;
- het bier laten rusten.
- Lees verder »
Hoe maak ik mijn eigen bier?
- Schroten. Bierbrouwen doe je met mout. ...
- Maischen. Mout meng je met warm water en hierdoor wordt zetmeel omgezet in suiker, deze stap heet maischen. ...
- Filteren / spoelen. Na het maischen ga je de granen scheiden van de water. ...
- Koken. ...
- Koelen. ...
- vergisten.
- Lees verder »
Hoe bier wordt gemaakt?
Bier bestaat uit vier basis ingrediënten: graan (voornamelijk gerst), water, hop en gist. De eerste stap is het verwerken van graan tot mout en dat gebeurt in gespecialiseerde mouterijen. Hier wordt gerst geweekt in water en ontkiemt in warme kamers, waardoor er een wortel uit de gerst gaat groeien (=ontkiemen). Lees verder »
Is het goedkoper om je eigen bier te brouwen?
Een gemiddelde van € 5,00 a € 5,50 euro per liter met zelf bier brouwen is iets waar je rekening mee kunt houden. Laten we die prijzen per liter nu eens vergelijken met die van de supermarkt. In een supermarkt ligt de prijs van speciaal bier vaak tussen € 4,00 en € 6,00 per liter. Lees verder »
Hoe lang duurt het om bier te maken?
Hoe lang duurt het brouwen? Het brouwproces neemt in totaal 8 weken in beslag. Na een week kun je echter weer opnieuw brouwen, dit omdat je na een week het bier in flessen kunt tappen (bottelen) en het vat dus weer opnieuw kunt gebruiken. Lees verder »