Hoe neem ik afscheid van mijn kat?

Je kat overleden - Afscheid van je huisdier nemen Vaak is het fijn om het dier in een eigen mandje of op een eigen kleedje neer te leggen op een rustige plaats in huis. Iedereen kan dan op zijn eigen moment en eigen manier afscheid nemen. Dit geldt ook voor kinderen en andere huisdieren. Lees verder »

Hoe wordt een kat ingeslapen?

Het inslapen van uw kat, de euthanasie zelf, gebeurt pijnloos. Uw kat krijgt eerst een narcosemiddel toegediend waardoor de kat buiten bewustzijn raakt. Vervolgens wordt er een euthanasiemiddel toegediend waar de kat aan overlijdt. Lees verder »

Hoe nemen katten afscheid van elkaar?

Zoals voor veel diersoorten geldt, kan snuffelen en neuzen aan het lichaam van zijn overleden maatje uw kat helpen bij de rouwverwerking. Daarom is het zinvol om het lichaam van een geëuthanaseerde kat niet meteen te laten cremeren maar eerst mee naar huis te nemen. U kunt een aantal dingen doen om uw kat te helpen. Lees verder »

Bron: www.licg.nl

Hoe verwerk je het verlies van je kat?

  • Neem alle tijd en forceer niets.
  • Praat veel over je gevoelens, stop niets weg.
  • Kijk naar foto's en filmpjes van je overleden huisdier. ...
  • Maak een herinneringsdoos of gedenkhoekje.
  • Zorg voor een mooi aandenken.
  • Druk de gedachten aan je overleden maatje niet weg.
  • Lees verder »

Kan een kat je missen?

Een groep Zweedse onderzoekers (Erikson 2017) heeft het gedrag van katten in reactie op afwezigheid van de eigenaar wél in een thuissituatie bestudeerd. De resultaten van dit onderzoek laten zien dat katten wel degelijk blij zijn hun eigenaar weer te zien (en misschien zelfs te missen) na een periode van afwezigheid. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe neem ik afscheid van mijn kat?