Hoe snel gaat een passagiersvliegtuig?

Vliegtuigen in cijfers Lees verder »

Hoe snel gaat een propellor vliegtuig?

De snelheid van een propeller vliegtuig is afhankelijk van het type toestel en motor. Een propeller vliegtuig zoals een Cessna 172 heeft een snelheid van ongeveer 122 knopen of 225 km per uur. Een Cirrus SR22 heeft dan weer een snelheid van circa 160 knopen (of 300 km per uur). Deze toestellen hebben een zuigermotor. Lees verder »

Hoe snel moet een vliegtuig rijden om op te stijgen?

Vliegtuigen stijgen dan ook het beste op tegen de wind in. Bijvoorbeeld: Een toestel stijgt op als de lucht met 300 km/h over de vleugels stroomt. Als de wind met 50km/h op de neus blaast van het toestel, dan moet het toestel een grondsnelheid creëren van 250km/h om voldoende lift te hebben voor het stijgen. Lees verder »

Kan een vliegtuig volledig automatisch landen?

Commerciële vliegtuigen landen standaard op de automatische piloot, maar dat kan alleen op grote luchthavens. Een nieuwe techniek geeft een vliegtuig echter zulke goede 'ogen' dat ook op kleine vliegvelden de piloot niet meer in actie hoeft te komen. Lees verder »

Hoe snel accelereert een straaljager?

De shuttle is verbonden met het neuswiel van de straaljager, waardoor de straaljager in een oogwenk accelereert tot een snelheid van 300km/u, waarna het vliegtuig vanaf het dek de lucht in gaat. In vergelijking met de reguliere stoomkatapulten heeft EMALS een aantal grote voordelen. Lees verder »

Bron: tweakers.net
Gerelateerd aan Hoe snel gaat een passagiersvliegtuig?