Is Shell Nederlands of Engels?

Op 20 juli 2005 werd op de effectenbeurzen voor het eerst gehandeld in het aandeel Royal Dutch Shell. De Koninklijke/Shell-groep groeide daarmee uit tot één onderneming naar Brits recht: Royal Dutch Shell plc (plc staat voor public limited company, het Britse equivalent van de Nederlandse N.V.). Lees verder »

Bron: www.shell.nl

Is Shell Nederlands?

Shell heeft zijn wortels in Nederlands-Indië, waar de 'Koninklijke' eind negentiende eeuw begint met de exploitatie van een oliebron op Sumatra. Topman Henri Deterding bouwt de Koninklijke in de decennia daarna uit tot een wereldbedrijf, onder andere door een fusie met de Britse Shell Transport & Trading Company. Lees verder »

Bron: npokennis.nl

Waarom Shell naar Engeland?

Dividendbelasting belangrijke reden Volgens Shell is de verhuizing vooral bedoeld om sneller en flexibeler te opereren, maar er speelt natuurlijk meer. Volgens minister Blok is de dividendbelasting een zwaar punt. Die moet Shell in Nederland namelijk wel betalen en in Engeland niet. Lees verder »

Hoeveel procent van Shell is Nederlands?

Koninklijke Olie en Shell Transport and Trading gingen op in Royal Dutch Shell plc, waarvan 60% van de aandelen voor aandeelhouders van Koninklijke Olie zijn en 40% voor de aandeelhouders van Shell Transport. Den Haag werd definitief het wereldwijde hoofdkantoor van Shell na de transformatie. Lees verder »

Waarom Shell weg uit Nederland?

"Shell vertrekt bovenal omdat het met één been al in het VK stond. Maar de duurzaamheidsagenda van Shell stond onder druk door onder andere de verloren rechtszaak tegen Milieudefensie." En volgens Bas ter Weel, directeur van het economisch onderzoeksbureau SEO, moeten daarin ook afwegingen worden gemaakt. Lees verder »

Bron: nos.nl
Gerelateerd aan Is Shell Nederlands of Engels?