Hoe snel van werk veranderen?
Tenzij je een goede reden hebt waarom dat zo was, zoals bijvoorbeeld voor een kortlopend project. Om jouw geloofwaardigheid te versterken, behoud je het best minstens anderhalfjaar dezelfde job. Na drie tot vijf jaar wordt het tijd om andere oorden op te zoeken. Alleen: Belgen houden nogal graag vast aan het zeker. Lees verder »
Hoe snel van baan wisselen?
Gemiddeld schijnen mensen in Nederland een keer in de vijf jaar van baan te veranderen. Aangezien er ook werknemers zijn die twintig jaar of langer bij dezelfde baas blijven, betekent dit dat er ook heel veel mensen al na korte tijd van werkgever switchen. Vaak switchen kan nadelig zijn voor je carrière. Lees verder »
Hoe lang moet je in een baan blijven?
18 maanden is een sociaal geaccepteerd minimum voor het uitvoeren van een baan. Het suggereert dat je minstens één volledige beoordelingscyclus hebt overleefd. De evaluatie vindt jaarlijks plaats en werkgevers evalueren meestal niet voor de proefperiode is afgerond. Dat is waar de 18 maanden vandaan kome. Lees verder »
Hoe weet je of je van baan moet wisselen?
En verveling is het meest duidelijke teken dat het tijd is voor een nieuwe baan. De Australische professor Cynthia Fisher omschrijft verveling als 'een status waarin iemand een gebrek aan interesse voelt voor de huidige werkzaamheden'. Met andere woorden: als je je vaak verveelt, is het tijd voor een andere functie. Lees verder »
Hoe vaak wissel je van baan?
Werknemers wisselden gemiddeld zo'n twee keer van werkgever, nu komt dit veel vaker voor. Het maken van vele overstappen staat vaak niet goed op je cv. Bij een potentiële werkgever roept het vragen op waarom je zo vaak gewisseld bent van baan. Daarentegen kan jobhoppen ook voordelen met zich mee brengen. Lees verder »