Hoe word je een loods?

Om toegelaten te worden tot de opleiding tot registerloods heb je allereerst een vaarbevoegdheidsbewijs nodig als eerste stuurman, eerste maritiem officier of kapitein. Daarnaast is een MARCOM A-certificaat nodig voor de bediening van apparatuur en minimaal een hbo-diploma. Lees verder »

Hoe kan je loods worden?

In Vlaanderen is naast het brevet van kapitein ter lange omvaart eveneens het diploma van Master in de Nautische Wetenschappen vereist om loods te kunnen worden. Alvorens het eerste schip zelfstandig te mogen beloodsen moet de aspirant-loods een stageperiode van 12 maanden doorlopen in een van de 4 loodsenkorpsen. Lees verder »

Wat verdien je als loods?

Hoewel sommige loodsen een startsalaris hebben van 2100 euro per maand, ligt het gemiddelde boven de 2300 per maand. De meeste loodsen groeien door richting de 3100 euro per maand, maar bij dit beroep is zeer goed zichtbaar dat goed functioneren beloont: sommige loodsen verdienen ook gewoon tussen de 3500 en de 4000. Lees verder »

Wat is de taak van een loods?

Het is je taak als loods om grote schepen veilig te laten binnenvaren in een haven. Je wordt daarom met een helikopter of met een kleinere boot aan boord gebracht van een zeeschip dat om een loods verzoekt. Je staat de kapitein en de stuurman van het zeeschip bij in het navigeren naar de aanlegplaats in de haven. Lees verder »

Bron: www.roc.nl

Hoe komt een loods aan boord?

Een loods wordt op zee aan boord genomen vanaf een loodsboot of loodstender en tegenwoordig ook per helikopter. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe word je een loods?