Kan je aardappelgratin een dag van te voren?
Jazeker! Je kan het gerecht tot 2 dagen van tevoren maken. Wanneer je de aardappels dan in de schotel hebt gezet met de room en kaas, zet je deze in de koelkast in plaats van de oven. Op de dag dat je het wil eten, bak je het dan af in de oven volgens de bereidingswijze. Lees verder »
Kan je aardappelgratin een dag van tevoren maken?
Gratin dauphinois kun je perfect een dag op voorhand klaarmaken. Laat hem niet helemaal gaar worden, anders wordt hij te zacht, wanneer je hem weer opwarmt. Verwarm de oven voor op 160 °C. Verdeel een paar klontjes boter bovenop de gratin. Lees verder »
Hoe lang kan je aardappelgratin bewaren?
Aardappelgratin kun je, afgekoeld, ongeveer 2 dagen bewaren in de koelkast. Je kunt afgekoelde aardappelgratin ook in stukken snijden, in goed afsluitbare bakjes of diepvrieszakjes invriezen en zo ongeveer 3 maanden bewaren. Lees verder »
Hoe lang aardappelgratin opwarmen?
Aardappelgratin voorbereiden en opwarmen Bereid de gratin, laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Warm de aardappelgratin in een voorverwarmde oven (175 graden), afgedekt met aluminiumfolie, in ca. 20 minuten op. Lees verder »