Hoe word je vastgoedmakelaar?

Elk diploma van minimum niveau 6 in het Europees kwalificatiekader (EQF) of gelijkwaardig geeft toegang tot het beroep van vastgoedmakelaar. Concreet voor Belgische diploma's: je moet minstens over een Bachelordiploma beschikken, ofwel over een diploma Ondernemingsopleiding Vastgoedmakelaar. Lees verder »

Bron: www.biv.be

Wat is het salaris van een makelaar?

Het gemiddelde bruto maandsalaris van een makelaar-professional was in 2021 € 3.524,68. Dat is een toename van 3,8% vergeleken met 2020, toen een makelaar gemiddeld € 3.391,62 verdiende. Lees verder »

Hoe lang duurt de opleiding tot makelaar?

Hoe lang duurt het? De voltijdopleiding duurt vier jaar. De deeltijdopleiding duurt soms minder lang: afhankelijk van je vooropleiding krijg je vrijstellingen voor bepaalde lesonderwerpen en kun je de studieduur verkorten. Lees verder »

Hoe begin je als makelaar?

Als je begint als makelaar schrijf je je in bij de Kamer van Koophandel en vraag je een fiscaal nummer aan bij de belastingdienst; je hebt nu een onderneming. Een beginnende makelaar werkt vaak vanuit huis. Zo heb je geen kosten voor een bedrijfspand en hoef je je winst niet aan huur te spenderen. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe word je vastgoedmakelaar?