Hoe zie je of maïs goed is?

Maïs te vroeg oogsten kost geld, hoe weet je of je maïs oogstrijp is? Lees verder »

Hoe weet je of maïs nog goed is?

Maïskolven horen bij aankoop gesloten te zijn en een fris lichtgroen blad te hebben. Het is belangrijk dat de korrels niet uitgedroogd zijn. Dit kan aangeven dat de maïs oud en is en niet meer lekker zoet smaakt. De maïs moet licht van kleur zijn. Lees verder »

Hoe weet je of maïs goed of slecht is?

Zijde moet bruin of goudkleurig zijn; slijmerige donkerbruine of zwarte zijde is slecht . Laatste fretcontrole: Voel voorzichtig met uw vingertoppen rond het zijdeachtige uiteinde. De korrels moeten mollig en stevig zijn, heel dicht bij of helemaal tot aan de top. Verse maïs is altijd het lekkerst op de dag dat u het plukt (of koopt). Lees verder »

Hoe kan je zien of maïs rijp is?

Als de draden die boven de kolf hangen (pluimpjes – de eigenlijke stempels die ieder één vruchtbeginsel bevruchten tot het een maiskorrel vormt) helemaal donkerbruin en droog zijn, zijn de kolven rijp. De korrels zijn dan lichtgeel tot geel van kleur. Lees verder »

Hoe weet je of maïs eetbaar is?

De mais is oogstbaar als de bloeidraden bruin zijn en je de korrels nog net kan indrukken met je nagels. Je kan de mais koken, stomen, grillen op de barbecue of klaarmaken in de oven of magnetron en je kan ze ook bakken. Maiskorrels uit blik of glazen pot kan je direct verwerken, bijvoorbeeld in salades. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe zie je of maïs goed is?