Waarom wordt maïs rood?

Maïs met magnesium gebrek Een magnesiumgebrek is te herkennen aan bladeren met gele strepen en de onderkant van het blad heeft vaak een rode verkleuring. Magnesium is net als stikstof een element dat nodig is voor de celdeling en het aanmaken van bladgroen. Lees verder »

Bron: buma.com

Waarom zijn mijn maiskolven rood?

Wat is er aan de hand? De rode tot paarse tint in maïs laat in het seizoen is het gevolg van een overvloed aan fotosynthetische suikers in de stengel en bladeren . Suiker werd geproduceerd door fotosynthese, maar de plant had weinig of geen korrels waarin de suiker kon worden verplaatst. Lees verder »

Wat is dat rode spul op een maïskolf?

Het wordt veroorzaakt door de schimmel Gibberella zeae . Bah! Het is specifiek te herkennen aan de roodachtig-roze korrels aan de bovenkant van een maïskolf. De korrels zelf zijn meestal ook zacht, papperig of verschrompeld. Lees verder »

Gerelateerd aan Waarom wordt maïs rood?