Hoeveel keer kan de ziekenzalving toegediend worden?
De ziekenzalving kan eventueel meerdere keren worden toegediend. Als de zieke niet meer beter zal mogen worden en de ziekte uitloopt op het sterven, dan is in de ogen van de gelovige de dood niet het einde, geen afgang, maar een overgang naar nieuw leven. Lees verder »
Wat doen ze bij ziekenzalving?
Bij de ziekenzalving wordt de zieke uitgenodigd stil te staan bij zijn leven. Daarbij legt men de zieke de handen op als teken van troost en geborgenheid, waarna de zieke de zalving ontvangt op het voorhoofd en de handen. Hiermee wordt de Heilige Geest gevraagd de zieke bij te staan in zijn genezingsproces. Lees verder »
Wie krijgt ziekenzalving?
Wie mag de ziekenzalving ontvangen? Als iemand zwaar ziek wordt, of door ouderdom verzwakt is maar ook bij een levensbedreigende medische behandeling of ernstige heelkundige ingreep, kan men de ziekenzalving ontvangen. De ziekenzalving is er om deze mensen te sterken en op te beuren. Lees verder »
Hoe vaak ziekenzalving?
Het sacrament kan ook worden toegediend wanneer iemand door achteruitgang van de gezondheid in de laatste fase van het leven komt of voor een zware operatie. Normaal gesproken wordt de ziekenzalving binnen dezelfde ziekteperiode slechts één keer toegediend. Lees verder »
Wie mag er bij een ziekenzalving aanwezig zijn?
Wie mag er aanwezig zijn wanneer de ziekenzalving wordt toegediend? De ziekenzalving wordt gewoonlijk bediend in het bijzijn van de (naaste) familieleden van de zieke en van diegenen die deze persoon verzorgen en bijstaan, voor zover de toestand van de zieke dit toelaat en de ruimte daarvoor geschikt is. Lees verder »