Is Aspergesaus hetzelfde als hollandaisesaus?
Simpele Aspergesaus De Hollandse saus, oftewel Sauce Hollandaise, is wel de meest bekende saus om bij Asperges te serveren. En deze saus is eigenlijk heel makkelijk te maken. Lees verder »
Is Hollandaisesaus hetzelfde als Aspergesaus?
Recept Hollandaisesaus Deze saus wordt ook wel aspergesaus of botersaus genoemd. Lees verder »
Wat is precies het verschil tussen een Hollandaisesaus en een bearnaisesaus?
Béarnaisesaus is dus een dochter van Hollandaisesaus. In plaats van citroensap gebruik je witte wijn en witte wijnazijn, die je inkookt en op smaak brengt met verse dragon, verse kervel, een gesnipperd sjalotje en wat gemalen peper. Lees verder »
Waarom heet Hollandaisesaus?
Hollandaisesaus (of Hollandse saus) is een van oorsprong Franse saus die vooral in Duitsland populair is. De naam geeft aan dat men in Frankrijk kennelijk dacht met een Nederlandse saus van doen te hebben, waarschijnlijk door het gebruik van veel boter. Lees verder »
Waar smaakt Hollandaisesaus naar?
Hollandaise saus De saus wordt vooral warm geserveerd bij visgerechten en asperges. En het is bijvoorbeeld ook dé saus van de beroemde eggs benedict. De saus wordt hier ook wel botersaus genoemd en kun je, door de samenstelling ervan, een beetje vergelijken met warme mayonaise. Lees verder »