Is trassi hetzelfde als garnalenpasta?
Trassi. Deze vorm van garnalenpasta is de bekendste variant in Nederland en Suriname en wordt genoemd bij zijn Indonesische naam. Lees verder »
Wat te gebruiken in plaats van trassi?
Deze milde zachtzoete sambal heeft de typische smaak van trassi. Trassi is niet vegetarisch. Voor strikte vegetariërs kan de trassie vervangen worden door taotjo, een Japanse pasta van gefermenteerde sojabonen met tarwebloem, die verwant is aan miso. Lees verder »
Wat is trassi pasta?
Het is een gefermenteerde garnalenpasta die vaak wordt gebruikt om gerechten op smaak te brengen. De geur van trassi is nogal penetrant, terwijl het in een gerecht op magische wijze verandert in een heerlijke smaak. In Zuidoost-Azië is het een lokaal product, vaak zelfgemaakt in dorpen en steden langs de kust. Lees verder »
Hoe gebruik je garnalenpasta?
Je gebruikt trassi in heel veel Aziatische en Indische gerechten. Hiervoor heb je maar heel weinig nodig, dus doe niet te scheutig met de pasta. Gebruik de pasta ook aan het begin van je kookproces, dan kan het nog even meekoken, en gebruik het niet als smaakmaker op het einde, zoals peper en zou. Lees verder »