Is Berlijn een dure stad?

Nee, relatief gezien is Berlijn geen dure bestemming. In vergelijking tot hoofdsteden van andere Europese landen mag je Berlijn zelfs aan de goedkope kant noemen. Er zijn voldoende mogelijkheden om betaalbaar te overnachten, te eten en te drinken. Een aantal bezienswaardigheden in Berlijn is gratis of goedkoop. Lees verder »

Is Berlijn duur?

Nu kan ik je vertellen dat Berlijn een goedkope stad is. Levensonderhoud is niet duur, maar ook “luxegoederen” als concertkaartjes en restaurantbezoekjes zijn goed te betalen. Een drankje op een terras kost je rond de 2€ (halve liter meestal) en uit eten kun je voor 15€ (voor-, en hoofdgerecht). Lees verder »

Is Berlijn een leuke stad?

Berlijn is zonder twijfel mijn favoriete Europese stad. Een creatief bolwerk vol culturele initiatieven, bijzondere mensen, een indrukwekkende geschiedenis en bovenal een unieke sfeer. Er is geen plek ter wereld waar ik zo vaak ben geweest als in Berlijn. Dat krijg je ervan als het relatief om de hoek ligt. Lees verder »

Is Berlijn de moeite waard?

In Berlijn is altijd wel wat te doen. Dat is niet verrassend, want Berlijn is uitgeroepen tot nummer 1 stedentrip topbestemming ter wereld. Of je nu op zoek bent naar een levende geschiedenis, een trendy club of een uitgebreid winkelgebied – een weekendje naar het levendige, hippe Berlijn is altijd de moeite waard. Lees verder »

Wat is het echte centrum van Berlijn?

Mitte – Centrum van Berlijn Veelal wordt Berlin Mitte gezien als het centrale punt in Berlijn omdat hier de meeste bezienswaardigheden te vinden zijn. De bekendste plekken in deze wijk zijn: Unter den Linden, Potsdamer Platz en de Alexanderplatz. Lees verder »

Gerelateerd aan Is Berlijn een dure stad?