Is bodemsanering verplicht?

U heeft een zogenaamde zorgplicht. Dit betekent dat u bodemvervuiling moet voorkomen en eventuele verontreiniging zo snel mogelijk en geheel moet verwijderen (saneren). Deze verplichting staat in artikel 13 van de Wet bodembescherming. Lees verder »

Is een bodemonderzoek verplicht?

Een bodemonderzoek is verplicht als u een bouwvergunning hebt aangevraagd (omgevingsvergunning, activiteit bouw). Of als u een aanschrijving hebt ontvangen voor funderingsherstel. In een aantal gevallen hoeft u geen bodemonderzoek te doen. U moet dan wel een ontheffing aanvragen. Lees verder »

Wie moet bodemsanering betalen?

Bij bodemverontreiniging geldt immers in principe de regel: "de vervuiler betaalt". Dit wil zeggen dat in eerste instantie de veroorzaker van de verontreiniging ook de sanering moet bekostigen. De veroorzaker van een verontreiniging hoeft echter niet altijd de saneringskosten te betalen. Lees verder »

Bron: www.odnhn.nl

Wat kost het om grond te saneren?

Het reinigen van vervuilde grond kost vaak veel energie van machines en mankracht per kubieke meter om de verontreiniging tot de juiste waarde te saneren, waardoor bodemsanering best een dure klus betreft. De kosten liggen tussen de €100 en €250 per kubieke meter grond. Lees verder »

Waarom grond saneren?

Wanneer uw grond vervuild is, kan het zijn dat u uw grond moet saneren. Bodemsanering is het beperken en zoveel mogelijk ongedaan maken van de (dreigende) verontreiniging en de directe gevolgen daarvan. Sanering betekent niet automatisch het verwijderen van de vervuilde grond. Lees verder »

Bron: www.ozhz.nl
Gerelateerd aan Is bodemsanering verplicht?