Is er kans op onweer?

Zondag geen kans op onweer. Maandag lokaal kans op een klap onweer. Lees verder »

Hoe groot is de kans op onweer?

Hoewel Roy Sullivan het tegendeel doet vermoeden is de kans om door een bliksem geraakt te worden eerder klein — ongeveer één op drie miljoen per jaar. En mocht de bliksem dan toch rechtstreeks inslaan, heb je een kans van twee op drie om dit te overleven. Lees verder »

Is er onweer op komst?

Vannacht wordt het droog met opklaringen. Vanaf morgen is het minder warm, maar over het algemeen wel fraai zomerweer. Vanavond komt het tot enkele stevige regen- en onweersbuien in het oosten en noordoosten met lokaal windstoten, hagel en veel regen. Lees verder »

Hoe kan je onweer voorspellen?

Het is een gebied waarin de onweerverwachting wordt getekend aangezien onweer zich niet exact laat voorspellen. Onweer kan op verschillende manieren ontstaan. Voor een actueel beeld van de huidige onweer en een toelichting hoe onweer ontstaat bekijk onze actuele onweerpagina. Lees verder »

Bron: weerslag.nl

Waar komt er onweer?

Onweer ontstaat door wrijving tussen sterk stijgende warme lucht en sterk dalende koude lucht. In onweerswolken stromen sterk stijgende warme lucht en sterk dalende koude lucht vlak langs elkaar met snelheden van maximaal honderd kilometer per uur. Lees verder »

Bron: www.knmi.nl
Gerelateerd aan Is er kans op onweer?