Waarom is droog onweer gevaarlijk?

Het risico op brand, vooral natuurbrand, is dan bijzonder groot, omdat het brandwerende effect van de regen uitblijft. Droge onweersbuien zouden grote natuurbranden hebben veroorzaakt of minstens bevorderd, zoals de bosbranden in Portugal 2017 en de natuurbranden in Australië 2019-2020. Lees verder »

Is raam open met onweer gevaarlijk?

Sluit ramen en deuren. Blijf weg van de ramen. Het licht van de bliksem is immers bijzonder fel en een nabije inslag kan je verblinden. Blijf uit de buurt van stromend water in de woning. Lees verder »

Bron: www.meteo.be

Kun je tv kijken als het onweert?

Trek de stekkers uit de stopcontacten en ontkoppel de kabel van radio en televisie. Sta niet te dicht bij de schouw. Beter ook geen bad of douche nemen en kranen, en radiatoren en wasmachines niet aanraken. En zorg vooral voor een backup van al je computergegevens! Lees verder »

Wat is de veiligste plaats tijdens onweer?

Binnenshuis is de veiligste plek. Maar als je geen stevig gebouw in de buurt hebt, kun je je toevlucht ook zoeken in een afgesloten auto. De kooivormige autoconstructie van geleidend materiaal werkt als een zogeheten 'Kooi van Faraday'. Lees verder »

Bron: www.quest.nl

Hoe zie je dat er onweer op komst is?

Hoe kun je aan de lucht zien dat het gaat onweren? Al een halve dag voordat het daadwerkelijk gaat onweren, kan men soms al tekenen aan de lucht zien die dit onweer aankondigen. Door het toenemende vocht in de hogere luchtlagen wordt de lucht iets minder blauw en zijn er al rond het middaguur kleine wolkjes zichtbaar. Lees verder »

Gerelateerd aan Waarom is droog onweer gevaarlijk?