Is het moeilijk om scooter te rijden?

Brommerrijden is heel makkelijk te leren. Maar al je jezelf er niet mee vertrouwt, doe dan een proefles op een afgesloten terrein met een instructeur. Het bewijs heb je al en dat pakken ze je niet meer af, en de praktijkervaring is heel fijn om op te doen zonder dat je meteen het risico loopt onder een bus te rijden. Lees verder »

Is scooter rijden eng?

Het is gewoon een kwestie van wennen. Ik ben van een snorbrommer, daarna brommer overgegaan op een scooter en dat voelt knap raar in het begin. Het is belangrijk dat je eerst langzaam rijdt, je moet even aanvoelen hoe je bochtjes rijdt en afremt, en besteed je daar even aandacht aan dan gaat het verder heel makkelijk. Lees verder »

Bron: www.bokt.nl

Hoe op een scooter rijden?

Hoe werkt een Scooter? - Actief Twente - YouTube Lees verder »

Hoe gevaarlijk is scooter rijden?

Uit onderzoek blijkt dat scooter rijden een stuk gevaarlijker is dan auto rijden. Dat komt door vele reden, zoals de bestuurder van een auto wordt beschermd door hun airbag in het geval van een crash. Daartegen heeft een scooter geen manier om de bestuurder te beschermen behalve kleding en helm. Lees verder »

Kan iedereen scooter rijden?

U heeft een bromfietsrijbewijs nodig om op een bromfiets, scooter, speed-pedelec, snorfiets of brommobiel te mogen rijden. Heeft u een autorijbewijs (rijbewijs B) of motorrijbewijs (rijbewijs A)? Dan krijgt u het bromfietsrijbewijs (rijbewijs AM) automatisch bijgeschreven op uw rijbewijs. Lees verder »

Gerelateerd aan Is het moeilijk om scooter te rijden?