Is het veilig om naar Mexico op vakantie te gaan?

Over het algemeen zijn de toeristische plaatsen veilig. Maar in de zeer toeristische stad Cancún en omgeving zijn ook gewelddadige confrontaties tussen drugsbendes. Af en toe worden burgers en toeristen hier ook slachtoffer van. Reis niet na zonsondergang en reis niet alleen. Lees verder »

Is een vakantie naar Mexico veilig?

Veiligheid in Mexico Over het algemeen zijn de toeristische plaatsen veilig. Zorg dat je verblijft in een erkend hotel en maak alleen gebruik van erkende taxi's. Wees alert op diefstal en berovingen. Deze komen voornamelijk voor in de grote steden en in het openbaar vervoe. Lees verder »

Welke plekken in Mexico zijn veilig?

In de deelstaten Yucatan (waar o.a. Cancun en Playa del Carmen in liggen) en Chiapas (grenzend aan Yucatan) kan men over het algemeen veilig reizen. Ook Mexico-stad en omgeving zijn over het algemeen rustig, maar ook hier moet men wel waakzaam zijn vanwege drugsgerelateerde criminaliteit. Lees verder »

Wat is de beste tijd om naar Mexico te gaan?

De temperaturen in Mexico schommelen gedurende het hele jaar tussen de 20°C en 30°C. De beste reistijd voor Mexico is in de periode van november tot en met april. Er valt dan vrijwel geen regen en de temperaturen zijn aangenaam. Lees verder »

Bron: www.nrv.nl
Gerelateerd aan Is het veilig om naar Mexico op vakantie te gaan?