Is Ierland nog lid van de EU?

Sinds 1973 is Ierland lid van de Europese Unie en sinds 2002 van de eurozone. Ierland heeft dertien zetels in het Europees Parlement. Sinds september 2020 is Mairead McGuinness eurocommissaris voor financiële diensten. De laatste keer dat Ierland voorzitter is geweest van de Raad was van januari tot juni 2013. Lees verder »

Is Ierland nog EU na Brexit?

De Ierse grenskwestie was lange tijd een struikelblok bij de Brexitonderhandelingen. De terugtrekking van het VK uit de EU houdt immers in dat de EU een buitengrens krijgt op het eiland, waardoor Ierland bij de EU blijft en Noord-Ierland als onderdeel van het VK de EU verlaat. Lees verder »

Welk deel van Ierland hoort bij de EU?

Welk deel van Ierland hoort bij Europa? Noord-Ierland, ook wel Ulster genoemd, ligt op het noordoostelijk deel van het eiland Ierland. De oppervlakte is ongeveer 14.000 km2 en het vormt, samen met Engeland, Wales en Schotland, het Verenigd Koninkrijk. Noord-Ierland grenst aan de Republiek Ierland en de Ierse Zee. Lees verder »

Is Ierland EU voor de btw?

Voor het leveren van diensten wordt Noord-Ierland voor de btw behandeld als een niet-EU-land (zogenoemde derde-land). Er zijn ook gebiedsdelen die wel tot een EU-land behoren, maar niet tot het EU-gebied. Lees verder »

Welke zijn de 28 Europese landen?

De samenstelling van de Europese Unie per 1 januari 2013: België, Bulgarije, Duitsland, Cyprus, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Tsjechië, . Lees verder »

Bron: www.cbs.nl
Gerelateerd aan Is Ierland nog lid van de EU?