Is maizena hetzelfde als zetmeel?
Maïszetmeel (ook bekend onder de handelsnaam Maizena) wordt in de keuken als bindmiddel gebruikt. Zetmeel heeft als eigenschap op te zwellen en water te binden als het in water wordt gesuspendeerd en vervolgens wordt gekookt. Lees verder »
Kan je zetmeel vervangen door maizena?
Aardappelzetmeel en maiszetmeel hebben een vergelijkbare werking als bindmiddel en ze smaken neutraal. Aardappelzetmeel zal een meer heldere binding geven dan maiszetmeel. Met die laatste wordt de gebonden bereiding eerder ondoorzichtig. Dus de keuze is afhankelijk van de wensen van de kok. Lees verder »
Is maizena en zetmeel hetzelfde?
Maizena wordt gemaakt van, je raadt het al, mais. Het is dus maiszetmeel en dit is tevens het enige ingrediënt van een pakje maize. Lees verder »
Wat is beter maizena of aardappelzetmeel?
Aardappelzetmeel heeft een neutrale smaak en zorgt voor een heldere binding. Je kunt dit bindmiddel goed gebruiken voor het binden van bijv. jus, saus en compotes, maar ook bij stoofpeertjes. Maïzena maakt de saus ondoorzichtig en is ook neutraal van smaak. Lees verder »