Is natte sneeuw sneeuw?

Natte sneeuw Bereiken de sneeuwvlokken op enkele honderden meters een temperatuur boven nul graden, dan smelten de vlokken deels en ontstaat 'natte' sneeuw. Natte sneeuw dwarrelt veel minder en verdwijnt meestal gelijk. Alleen bij veel natte sneeuw in korte tijd, kan de sneeuw tijdelijk blijven liggen. Lees verder »

Bron: www.knmi.nl

Is natte sneeuw regen?

Voor sommige meteorologen is natte sneeuw een vorm van neerslag waarbij het water gedeeltelijk bevroren is, maar het hoeft niet kristalvormig te zijn. Dat wil zeggen, je hebt geen gemeenschappelijk hexagonaal patroon nodig bij dit soort neerslag. Lees verder »

Is sneeuw nat?

Sneeuw is een vorm van neerslag die bestaat uit ijskristallen, welke bekend staan als sneeuwvlokken. Het is een weersverschijnsel in een vaste vorm van water, oftewel ijs. Lees verder »

Kan het sneeuwen bij 3 graden?

Een grove vuistregel is dat er bij 6 graden boven nul bij buiensituaties nog sprake kan zijn van sneeuw en bij 2 of 3 graden boven nul tijdens de passage van fronten. Bij temperaturen boven nul spreekt men zoals eerder genoemd, van natte sneeuw. Lees verder »

Welke maand gaat het sneeuwen?

Over het algemeen valt in Nederland de meeste sneeuw in december, januari en februari. Soms doet de lente al bijna haar intrede als er nog sneeuw valt. In februari 2010 kopten de kranten bijvoorbeeld nog dat Nederland zich moest opmaken voor de hevigste sneeuwval in 30 jaar. Lees verder »

Gerelateerd aan Is natte sneeuw sneeuw?